Regionieuws

Op naar een klinkend wereldrecord voor Etten-Leur! 3000 fietsbellen op de Markt?

Op naar een klinkend wereldrecord voor Etten-Leur! 3000 fietsbellen op de Markt?
Op maandagmiddag 12 februari 2018 doet Etten-Leur weer een poging om een Wereldrecord te verbreken. Dit jaar zullen de deelnemers aan het 32e MaMi spektakel proberen om met zoveel mogelijk mensen tegelijkertijd te bellen met een fietsbel. Deelnemers ontvangen één van de ongeveer 3000 gereedstaande ‘stuurtjes’. Hierop zit een echte fietsbel gemonteerd. Op een teken zal iedereen tegelijkertijd de bel rinkelen. Doel is het huidige record, 639 bellen (Londen 2014), te verbreken.

De Markt en Oude Bredaseweg zijn op de maandag van carnaval traditiegetrouw het toneel van wereldrecordpogingen. Sinds 1987 organiseert Stichting MaMi Etten-Leur het spektakel op de Maandag Middag. In de loop der jaren zijn vele records naar Etten-Leur gehaald. Wat begon met ‘De Langste Polonaise’ is aangevuld met ondermeer; ‘Met z’n allen Skippyballen’, ‘Klompendans’, Touwtje springen’, ‘Grootste Vendelkorps’ en vorig jaar ‘Grootste Vogeltjesdans’.

Dit jaar is gekozen voor een thema dat aansluit op de wielercultuur van Etten-Leur. Niet alleen huisvest het dorp enkele aansprekende amateurrondes, ook kent het de ‘Servais Knaven Classic’ een uitdagende toertocht voor liefhebbers. De laatste jaren timmert Etten-Leur ook aan de weg met de ‘Profronde Etten-Leur’. Een criterium waarop de professionele toppers (Froome, Mollema, Contador) zich aan het publiek tonen. Dankzij de goede contacten werd de bekendmaking van het thema van het 32e spektakel dan ook verzorgd door niemand minder dan Servais Knaven.

Om een compleet stuurtje te bemachtigen moeten deelnemers een parcours aflopen; ’Tour du MaMi’. Onderweg krijgen zij verschillende onderdelen die, tezamen, gebruikt moeten worden in de recordpoging. Een deurwaarder ziet toe op het ordelijk verloop. Hij zal na afloop het exacte aantal deelnemers bekend maken.  
 
(Foto: Twan Spierts)
06-02-18
Heeft u een persbericht voor op deze pagina?
Mail dit naar persbericht@baronie.tv.
Hoofdsponsor van Baronie TV:
Surplus
Hoofdsponsor van Baronie TV: Surplus Breda