Regionieuws

31e Wereldrecord voor Etten-Leur?

31e Wereldrecord voor Etten-Leur?
Ook dit jaar gaat Etten-Leur proberen een wereldrecord op haar naam te zetten! Tijdens de 31e editie van het MaMi spektakel gaan de aanwezigen proberen om met zoveel mogelijk mensen tegelijkertijd de Vogeltjesdans te doen.

De bekende wereldhit vormt het uitgangspunt voor deze editie. De deelnemers verzamelen zich op de Markt en Oude Bredaseweg. Daar zal na een korte opwarmronde de recordpoging gehouden worden. Om deel te nemen, zullen de deelnemers een van de 3500 speciaal gemaakte vogel-maskers ophalen. Zodra alle deelnemers voorzien zijn, zal de recordpoging van start gaan. Huub Hangop zal zijn nummer 'Waar is mijn kanariepiet?', een bewerking van het origineel van de Elektronica's', zingen tijdens de daadwerkelijke poging. Na afloop zal de deurwaarder het exacte aantal deelnemers bekend maken.

Er is al een record 'grootste vogeltjesdans'. Dit staat met zo'n 30.000 deelnemers op naam van een Amerikaans honkbalstadion. Toch meent Stichting MaMi het ECHTE RECORD naar Etten-Leur te kunnen halen. De vogeltjesdans is immers meer dan alleen knipperen met je handen en fladderen met je armen. Het tweede, veel zwaardere deel; door je knieĆ«n en een rondedansje, hoort namelijk ook bij het dansje! In Etten-Leur voeren we dus de enige originele versie uit. Zo komt het wereldrecord terug naar West Brabant, de geboortegrond van deze wereldhit. 

Al 31 jaar haalt Stichting MaMi Etten-Leur wereldrecords naar Etten-Leur op de maandag van carnaval. Het begon ooit met de langste polonaise. In latere edities werden records als 'met zoveel mogelijk mensen stokpaardje rijden', 'touwtje springen', 'grootste klompendans' en, tijdens de vorige editie, 'Het grootste Vendelkorps' naar Etten-Leur gehaald. Doel is telkens met zoveel mogelijk mensen een ludieke activiteit te ondernemen.
24-02-17
Heeft u een persbericht voor op deze pagina?
Mail dit naar persbericht@baronie.tv.
Hoofdsponsor van Baronie TV:
Surplus
Hoofdsponsor van Baronie TV: Surplus Breda